lindamaria

Linda Maria

Member | Last logged in at

Oatly som dryck - nja

Som jag skrev i ett tidigare inlägg så har jag inte mjölk som dryck, och är alltså inte ute efter något liknande. Dricker hellre vatten. Provade i alla fall att dricka Oatly för att få ett samlat intryck. Det var ungefär som förväntat - smakar inte mjölk, smakar havre. Konsistensen var lite mjölig. Inte äckligt, men kändes inte som någon höjdare. Men redan efter några klunkar var jag mindre skeptisk, så om man dricker den regelbundet vänjer man sig säkert. Provade även med chokladpulver i, och det passade riktigt bra ihop med havresmaken. Personligen ser jag dock ingen poäng med Oatly som dryck, utan använder den hellre till matlagning och bakning.

Soppa med havremjölk

Jag älskar soppa på vintern! Här är en som jag brukar göra, med 1 lök, 2 palsternackor, tre gröna äpplen, 1 msk dijonsenap och grädde efter behag. Den här gången tog jag havremjölk istället för grädde och jag märkte ingen skillnad. Det blev krämigt, lent och gott som vanligt. Den här soppan smakar så mycket av senap, palsternacka och äpplen, så grädden är ju inte till för att ge någon extra smak utan snarare för att mildra smaken och ge konsistens. Till det funkade Oatly precis lika bra.

 

Ingen mjölkdrickare

Jag slutade dricka mjölk för 12 år sedan. Till en början av princip (mot djurindusrtin), men när man avstått ett tag så smakar det helt enkelt inte gott längre. Därför har jag aldrig varit på jakt efter något som ska ersätta mjölk som dryck. Däremot använder jag mejeriprodukter när jag lagar mat och bakar. Då och då har jag använt någon ersättningsprodukt som havre- eller sojamjölk. Men ärligt talat blir jag lätt bekväm - mjölk är billigt, lätt att hitta, och jag vet att det funkar.

Det viktiga för mig när jag testar Oatly blir alltså om det funkar bra till matlagning och bakning. I så fall hoppas jag att det kan bli en puff för mig att använda alternativ till mjölkprodukter oftare.

Det första jag ska testa är en soppa på palsternacka och gröna äpplen, som jag vet blir väldigt len och god med grädde i. Den här gången ska jag köra med Oatly och utvärdera. Återkommer om det!

Sedan ska jag såklart, i vetenskapens namn, testa Oatly som vanlig dryck också :)