Test av Oatly Havredryck - berikad med kalcium och vitaminer

Test av Oatly Havredryck - berikad med kalcium och vitaminer

Förpackning:

Ganska fin och inbjudande förpackning,
blå bakgrund med vit text gör det lätt och behagligt att läsa texten.
På baksidan hittar men också 1 Smoothie recept.

Bra att veta kan vara att drycken är fri från mjölkprotein ,
laktos och soja.vilket är då ett jättebra alternativ för visa människor.
 

Smak:

Oatly drycken har en mjuk naturlig smak med en naturlig sötma
som jag tyckte var rätt god och känndes uppfriskande.

Eftersom drycken har en naturlig och balanserande smak så kan den
lätt blandas med  mycket annat ,tex. Smoothies utan att ta över smaken för mycket.

Jag kan tänka mig att Oatly drycken hade varit perfekt för tex de som idrottar,
vill få i sig något hälsosamt ,eller behöver få i sig något snabbt men av värde.
Isåfall är Oatly drycken ett perfekt alternativ.

Den har låg fethalt,inget tillsatt socker,
inga tillsatta aromer eller stabiliseringsmedel.

Jag skulle därför varmt rekommendera Oatly drycken till andra
då jag själv tyckte mycket om den.

Testad av David Zaremba ,dec 2012.
 

ekologisk havredryck

Jag har testat den ekologiska varianten. Jag dricker inte komjölk för att jag inte tål det och jag gillar heller inte smaken av komjölk så jag har testat både ris och sojamjölk tidigare. Jag tyckte den här är godare än sojamjölk men rismjölk är fortfarande snäppet godare än denna. Havremjölken passar bra i all sorts matlagning tex. gröt, till frukostflingorna, göra såser med. Den funkar även bra som måltidsdryck, har en mild neutral smak och släcker törsten bra. Jag kommer fortsätta att köpa denna då den är prisvärd och användbar till så mycket och även finns som ekologisk .

Oatly... Varför inte?!

Testade denna typ av mjölkerstänning. Var något skeptiskt innan jag testade den men får faktiskt säga att den är ett utmärkt alternativ vid matlagning. Den är på tok för söt för att drickas som den är men funkar perfekt i varmchoklad eller våfflor eller andra typer av lite sötare rätter. Funkar men kanske inget jag skulle använda som ersättning för all mjölk men ett suveränt alternativ i matlagning :) Du borde testa!

Oatly Havredryck - funkar i allt

Får många år sedan testade jag havremjölken för första gången i samband med en laktosutredning, förälskade mig i konsistensen och smaken. Sedan har det av en eller annan anledning aldrig blivit att jag fortsatte handla denna vara.

Nu hade jag chansen att ännu än gång uppleva den här lena nötiga smaken.

Att ha den som vanlig dryck har inte passat mig då jag tycker den är alldeles för söt för det (fast å andra sidan känner jag sötma i örtsalt...).

Då jag tränar mycket och tänker på vad jag äter har den använts i många smoothies men även annan mat/dryck. Dess konsistens och smak passar med de flesta frukter/grönsaker samtidigt om man är som jag och vill ha nötter/frön till allt så slipper man det då man får den nötiga smaken helt gratis.

Ex: 1/2 avokado, 1 näve blandade frusna bär, 1/2 skopa proteinpulver choklad.
       Mixa alltihop och häll på havredryck till önskad konsistens.

Pannkakssmet är också väldigt tacksamt att göra med havredrycken då pannkakorna inte blir fullt lika degiga som med vanlig mjölk.

Jag har provat många användningsområden med denna dryck och det har fungerat perfekt i allt. Tro det eller ej, men det går t o m att göra vanlig Bechamelsås med denna dryck!

Ekologisk havredryck

Bra produkt. Överträffade mina förväntningar. Fungerade utmärkt till frukostflingorna och i middagspajen. Plus för att finns en ekologisk variant, att socker inte är tillsatt och att fetthalten är låg. Smakar bättre än andra mjölkersättningar. Tycker den var godast med flingor eller müsli. Inget jag vill dricka i glas och inte alls som varm. Jag är lacto-ovo-vegetarian så jag använder mjölkprodukter men försöker använda alternativ till det i stor utsträckning. Känns etiskt bättre att använda färre mjölkprodukter.

Oatly havredryck

Jag är vegan och använder annars oftast sojadryck snarare än havre eftersom jag föredrar den smaken, men det är säkerligen helt och hållet en vanesak. En del personer gillar soja bättre än havre medan det är tvärtom för andra. Jag tycker därför inte om att dricka havredrycken utan föredrar att använda den till exempelvis gröt och bakning där smaken inte blir lika framträdande, och där tycker jag att den är riktigt användbar.

Ekologisk havredryck

Jag testade att dricka havredrycken men det var ingen höjdare. Min sambo däremot tyckte det var gott men så är han en mjölkdrickare också till skillnad från mig. Resten av mjölken stekte jag pannkakor av och jag kände ingen skillnad på smaken. Jag blir ibland dålig i magen av mjölk men jag har inte känt av det av den här.

Oatly Havredryck

Riktigt gott. Gillar den framträdande havresmaken. Brukar dricka den till frukost. Men det här blivit några smoothies också. Annars funkar den utmärkt bra i gröten också.
Jag gillar den helt enkelt för att den inte smakar som komjölk.
Suveränt för alla som inte tål mjölk men även bra dryck för alla andra.
Har testat rismjölk, mandelmjölk m.fl. tidigare men havremjölken är betydligt bättre. De andra var ganska söta i smaken. Havremjölken är mera naturell.
Har den nuförtiden alltid i kylskåpet. 10/10!
 

Test av Oatlys Havremjölk

Först vill jag rikta ett stort Tack för att jag fick möjligheten o prova :) Jag valde Oatlys Ekologiska Havremjölk, det var delvis lätt o hitta produkten. Väl hemma satt jag o klurade länge o väl och blev glad över att det fanns en hel del recept o välja på med Havremjölk som ingrediens, jag fastnade för att göra Blåbärsmuffins :) När jag höll på att grädda muffinsen i ugnen fick jag såklart besök, det var nära o kära som vill prova på dem o de fick ett bra betyg. En del trodde inte att det var Havremjölk i o blev förvånade när jag berättade, några var ju som sagt glad eftersom de inte tål mjölk. Jag tyckte smaken var supergod och havren tog som sagt inte över den andra smaken, använde även Havremjölken till Oboy o en smörgås en kväll o även där så tog inte havresmaken över. Tycker som sagt att det skulle vara en större förpackning en 1 liter men skruvkorken kan få vara kvar, priset tycker jag är rätt okej för just den här Havremjölken.. Jag har rekommenderat den för flera och många av de jag pratat med funderar på att byta till havre istället för soya som de har nu...

Test av Oatly havredryck!

Jag ville testa havremjölk för att få veta vad det smakade och för att se om det var ett alternativ till vanlig komjölk. Dels för att den kanske är nyttigare och dels för att få lite variation. Det tog något glas innan jag vande mig vid smaken. Jag har dessvärre inte hunnit med att testa havremjölken i någon form av bakning. Men jag har druckit den naturellt och haft den på gröten. Det var dessutom bara en liter så räckte inte till så mycket.

Oatly havredryck duger helt klart som ett substitut för komjölk om man av olika skäl inte vill dricka det. Komjölk är godare men havremjölken duger. En nackdel när jag hade havremjölken på gröten var att den sög upp mycket och man fick ta mer för att det inte skulle bli så torrt. Jag är lite osäker på om havremjölken är nyttigare än vanlig komjölk. Om havremjölken är nyttigare kan jag tänka mig att köpa den igen men jag kommer inte att köpa den för den goda smakens skull.

Oanade hälsoeffekter...

Valde Oatly Havredryck berikad färsk och tyckte först att den smakade lite konstigt och kornigt. Dock valde jag första gången att dricka den rumstempererad och det var ingen höjdare. Men kyld och väl omskakad så var den helt okej, med lite o'boy så smakade t.o.m. barnen drycken utan att ens kommentera att det inte var mjölk. Efter några dagars testande har jag vant mig vid smaken och tycker att den lätt skulle kunna ersätta vanlig mjölk till stor del. Magen känns inte heller så "uppblåst" som efter vanlig mjölk.

En produkt som vinner i längden!

Inte övertygad

Nä, jag vart inte övertygad. Otrevlig färg, märklig smak och en aning slibbig konsistens. Hade jag den på gröten smälte den på nåt sätt ihop med den så det inte vart nåt kvar. Högst märkligt. Glömmer man sen att skaka den ordentligt får man bara ut lite grumligt vatten.. Nä, ingen 10-poängare från mig.

Oatly

Jag blev väldigt glad när jag fick testa Oatly!
Har faktiskt tänkt så många gånger att jag ska köpa den, men aldrig kommit till skott.

Detta var en riktigt bra mjölkdryck. Jag tyckte att den funkade bra i allt jag provade. Bra med lite längre hållbarhet än vanlig mjölk också!

Jag rekommenderar den varmt!

Oatly Havredryck

Först tyckte jag inte att den var så god, men så förstod jag att den måste vara iskall och mycket väl omskakad och då smakade den mycket bättre. Tyckte den var godast som måltidsdryck eller blandad med oboy, passade inte som törstsläckare. Jag vande mig vid smaken efter andra glaset. Först är man lite ovan eftersom man jämför med vanlig mjölk. Jättebra att den har lång hållbarhet.

Smoothie

Älskar vanlig mjölk och var därför tveksam till vad jag skulle tycka om Oatley havredryck. Att bara dricka den som den är fungerade inte för mig, havresmaken dominerad Testade sedan att göra smoothies med banan, hallon och blåbär- det blev succe! Smaken blev mycket fylligare och bredare. Just i smoothies funkar dessutom havresmaken bra, brukar ha havregryn i annars. Ska även testa att baka nåt.

Våfflor igen...

Mjölken själv smakar inte så mycket, men det gick att göra några jättegoda våfflor. Mjölken är nyttig och en bra ersättning till andra typer av mjölk...