Oatly Havredryck

Godare än de flesta havredrycker jag testat men lite väl "Trock/gräddig" i konsistensen vilket gjorde så man inte kunde drick så mycket av den. Jag tror denna skulle passa bra till gräddiga såser.

Testat och klart!

Havredryckssmaken är klart godkänd.

Till alla er som inte vet; detta är en hälsobomb.

Det finns forskning som visar att havreinnehållet sänker blodfetterna.

Alltså mindre risk för hjärt- och kärlsjuklighet.

Därför är denna dryck något att satsa på.

Det är ett hälsoalternativ för er som vill leva autonomt med god hälsa och minimera läkarbesöken.

Trevlig helg!

Lisa

 

Smoothie

Jag valde att göra en smoothie till vår superfrukost, som mina barn brukar kalla våra helgfrukostar. Gjorde en smoothie med frysta blåbär/hallon och smaksatte det med honung. De som tyckte om det var min 2- samt 4-åring som glatt drack upp hela sin portion. Vi vuxna samt 7-åringen tyckte inte riktigt om smaken. Hade nog behövt en banan i smoothien för att få det krämigare.

Jag skulle absolut testa att använda det i bakning istället för att dricka det, som till exempel i havrescones. Dessa kan bli riktigt bra!

Frukost testet

Efter att sett flera blogg inlägg med mindre bra erfarenheter så var jag aningen skeptisk. Men jag blev positivt överraskad!!

Åt det med havreflingor och jag tycker det förstärkte smaken ngt men det kändes bara nyttigare.

Barnen åt det till vanliga corn flakes och märkte att det var en annan smak men åt gladerligen upp.

Testade nyligen en skvätt i kaffet men där rekomenderar jag den vanliga mjölken.

 

Jag kommer säkerligen att köpa några pkt till och mest för att det känndes nyttigare till frukosten. 

Havregrynsgröt

Testade imorse att ha Oatly i gröten istället för vanlig mjölk och det passade ganska bra. Tror att det mest är en vanesak som gör att komjölk är det jag föredrar. 

Vi får se vad jag testar nästa gång.

Smakade inte som jag tänkt mig

Jag anmälde mig som testare för att jag tyckte att havredryck lät så fräscht och nyttigt.

Jag brukar ta mjölk och havregryn som ett snabbt mellanmål ibland, då borde ju havredryck vara det ultimata :) och jag hade liksom tänkt mig att det skulle smaka precis som lättmjölk med havregryn, men det gjorde det ju inte. Min första tanke var "det smakar välling", fast jag inte vet hur det smakar :)

Smaken är svår att beskriva. Jag dricker normalt vatten eller ibland lättmjölk så det var mer smak än jag är van med... Det tycker jag även om mellan- eller "tjock"mjölk om jag skulle bli tvungen att dricka sånt. Jag älskar ju havre så drycken borde vara perfekt att baka bröd med.

Förutom att dricka drycken som den är har jag bara testa att göra shake med proteinpulver (cappuccinosmak) och det var helt ok. Kan tänka mig att den är bra till smoothies också, eftersom den är så fyllig. Jag har en skvätt kvar och hade tänkt testa att koka sås med den imorron, men kanske det får bli en smoothie med lite av sommarens jordgubbar från frysen istället :)
 

Havredryck

Jag kan inte dricka vanlig mjölk pga allergi, så olika former av ersättare har jag använt länge. Oftast ris-/havrevarianter. Jag testade den berikade havremjölken från Oately och är nöjd med den så här långt! Inget kan egentligen ersätta riktig mjölk fullt ut, men Oatelys havredryck gör ett så bra jobb som det går. Den ser fräsch ut, smakar som havredryck brukar, funkar i matlagning och löser sig även bra i te/kaffe (vissa mjölkersättare skär sig). Plus för att den är berikad med vitaminer och kalcium, så att man inte går miste om dem! Kan mycket väl tänka mig att köpa den igen.

Första testet: ett glas mjölk

Jag är inte laktosintolerant eller allergisk mot mjölkprodukter men kände att det skulle vara kul att testa, om inte annat, så för att skona miljön och testa något nytt. I vanliga fall dricker jag komjölk mest i kaffe eller te men det kan ibland hända att jag blir sugen på ett glas mjölk, som när man var liten. 

Därför blev första testet alltså ett glas med den ekologiska havremjölkdrycken och ja, det smakade rätt speciellt. Mycket havre och ganska sött. Jag tror att drycken passar bättre tillsammans med annat - t.ex. i gröt vilket jag ska testa imorgon.

Första smaktestet

I eftermiddags tog jag mitt första glas av den ekologiska havredrycken. Eftersom jag alltid använder laktosfria produkter i vanliga fall och dessutom tycker om havre, var det väldigt spännande att få testa! Jag blev glatt överraskad för jag tycker verkligen den är jättegod. Nu har jag hittills bara smakat den naturell, men jag ska testa den till havregrynsgröt också. Stort plus att det inte är några konstigheter i drycken. Sånt uppskattar jag.

/Lisbeth

Oatly Havredryck

Som naturell dryck tyckte jag att den kändes lite sträv till att börja med, jämfört med den vanliga sojadrycken jag brukar köpa. Eftersmaken var dock både mjuk och gräddig. Tyckte även att den fungerade bra i kaffet trots att den enligt uppgiftt inte kommer till sin rätt på så vis. Använde den också till att baka något sockerkaksliknande vilket gav bra resultat. Så jag måste sammanfattningsvis säga att jag är mycket nöjd och att den hittills klarat alla de test som krävs i mitt hushåll, enbart varm choklad och matlagning kvar.

Julgröt

Första testet är avklarat. Jag kokte julgröt, använde samma recept som "vanlig" julgröt men ersatte bara mjölken med Oatlys berikade havredryck. Det blev inte lika krämigt men gott och jag kan absolut rekommendera det. Jag tycker inte om att dricka havredrycken bara rätt upp och ner men i rätter verkar det funka väldigt bra. Bra för min kropp, bra för miljön och bra för samhället.

Ekologisk Oatly

Nu är den testad, den ekologiska varianten.
Färg och konsistens fungerade för min del, likaså att dricka den som den är. Att ha den i té är säkerligen en vanesak, men eftersom jag inte tål mjölkprotein så är det en mycket välkommen produkt då inte heller lactosfria produkter fungerar för min del. Lätt att hitta i butiken. Lättläst förpackning med undantag av de gröna fälten. Passade även på att titta på Oatlys naturella havregurt - nästan 30:- för en liter... Men drycken var till fullaste belåtenhet och blir för min del en ersättare för den soyamjölk jag har använt tidigare.

Gott

Har, än så länge, bara testat dricka den som den är. Inte använt i matlagning eller ens för att göra smoothies o.s.v. Återkommer efter att jag gjort det med mer info. Själva smaken och doften är bra, luktar gott och smakar bra. Däremot så smakar den verkligen inte alls som mjölk, inte ett dugg! Inte ens i närheten. Vilket inte gör mig så mycket eftersom jag inte är speciellt förtjust i mjölk, inte att dricka rent iallafall. Däremot går den nog inte att använda som ersättning till mjölk, ifall man nu är ute efter och verkligen gillar själva mjölksmaken.  Men personligen tycker jag den är jättegod.