Oatly ekologisk havredryck

Jag har valt att testa den ekologiska varianten av Oatly Havredryck. Sammanfattningsvis tycker jag att havredrycken är ett gott, fräscht och hälsosamt alternativ till lättmjölk, vilket jag vanligtvis dricker eller blandar i frukostgröten.

Anledningen till att jag ville vara med i testet var att jag är ganska hälso- och miljömedveten och tyckte att det kunde vara intressant att undersöka vad det finns för alternativ till vanlig lättmjölk. Tidigare har jag testat olika sojabaserade drycker vilka jag inte har varit alltför imponerad av smakmässigt - havredryck är mycket godare.

Havredrycken har en neutral doft och en svag smak av havre som gör att jag tycker är den är riktigt god att dricka naturell. Jag testade även att värma havredrycken tillsammans med kryddor enligt recept på förpackningen, resultatet blev en krämig och smakrik chaidryck, rekommenderas!  

Att använda havredrycken till frukostgröten tyckte jag inte blev lika bra som med mjölk, eftersom jag upplevde konsistensen som lite för vattnig jämfört med mjölk.

Jag kommer efter testet fortsätta köpa Oatly Havredryck lite då och då, men mjölk kommer fortfarande vara mitt förstahandsval till gröt.