Fick för mig att det skulle vara mer som mjölk...

Hämtade ut ett paket havredryck, det blev den ekologiska, i mellandagarna.

Jag och familjen gick loss på ett glas var för att testa vad den smakade att dricka direkt som den var. Jag blev själv ganska förvånad eftersom jag av någon anledning förväntade mig att det skulle smaka ganska likt vanlig mjölk, men det gör den ju knappast. Till att börja med skulle vi nog beskriva smaken mest som havregryn i vatten, en ganska obehaglig upplevelse till att börja med. Men efter en stund smakade den bättre och bättre, så jag kan tänka mig att den är helt ok att dricka till maten. Min syster konstaterade däremot att "den är ju inte äcklig... men den är inte god heller".

Sedan kokade jag risgrynsgröt på resten som var kvar. Den blev alldeles gul... Tyvärr tyckte jag att den smakade lite skumt också. Nu jämförde jag den visserligen direkt med vanlig risgrynsgröt kokad på mjölk som jag gjorde samtidigt, men den kändes inte som någon jättehit i det läget.

Däremot tyckte jag att färgen på själva drycken inte var så farlig. Har läst lite andra blogginlägg där de flesta kommenterat en gråaktig färg, så jag förväntade mig verkligen en grå sörja. Men det var som sagt inte så illa som jag var orolig för!

Tyvärr är drycken dessutom väldigt dyr här hemma, 18:- på ICA, vilket en studentekonomi inte tillåter i längden...