Havremjölk till havregrynsgröt

Jag testade Oatly's ekologiska havredryck idag. Eftersom jag alltid äter havregrynsgröt till frukost så hade jag mjölken, tillsammans med hallon och blåbär till det imorse. Man skulle kunna tro att det skulle bli lite kaka på kaka med smakerna, men förvänansvärt så blev det inte det.

Eftersom jag är vegetarian så dricker jag inte vanlig mjölk, utan sojamjölk istället. Men ville testa ett alternativ för att få lite variation. Sen skadar det ju inte att havremjölken är mycket mer miljövänlig och väldigt nyttig i sig, utan tillsatt socker dessutom.

Havremjölken hade en ganska rund och mjuk smak, inte så distinkt havresmak. Väldigt neutral helt enkelt. Dock blev den lite sur av hallonen, så jag rekommenderar nog att använda någon lite mer sötare frukt till om man vill ha det. Annars hade mjölken en lagon tjock konsistens.

Det enda som jag kan ställa mig lite negativ mot är att mjölken inte har en så stor protein-halt, vilket jag söker som vegetarian. Så tyvärr blir det nog fortsatt sojamjölk för min del. Men jag måste säga att jag fick tänka över beslutet.